Diş protezi kaybedilen dişlerin yerine yapılır. Kaybedilen dişlerin yerine dişlerin estetiği, konuşması ve sağlık bakımından önemli olduğundan ve bunlardan etkilendiğinden insanların dişlerine yaptırdığı yöntemdir.
Diş hekimleri tarafından yapılır. Diş protezleri sabit ya da hareketli protezler olarak ikiye ayrılır. Kaybolan dişler ve dokular da diş sağlığının korunmasına yardımcı olmak için yapılmaktadır.
Kuron ve köprü olarak sabit protezler ikiye ayrılır. Full metal, metal destekli porselen veya full porselen olarak kullanılan malzemeye göre isimlendirilebilirler.
Tam protezler, Bölümlü protezler, İmmediat ( geçici) protezler, Overdentures (diş ve ya implantüstü) protezler hareketli protezlerin özelliklerine göre farklı şekillerde isimlendirilebilirler.
Yenilenme süresi 4 (dört) yıldır hareketli ve sabit protezler de. Bu süreden önce de yenilene bilir. Fakat diş protez bedelleri SGK tarafından karşılanmaz. Döküm işçilik ücreti ödenmez diş protez tedavilerinde. Ağız ve diş bakımı ihmal eden kişilerde dişlerini kaybeden kişiler için gerçekleştiriliyor. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili pek çok tedavi yöntemi bulunuyor bu da onlardan biridir.
Diş protezleri düzenli temizlik yapılmalıdır. Düzenli yapılan bakımlarda diş protezleri uzun süreli olarak kullanılmaktadır. Ağız ve diş çevresinde yiyecek artıkları, tartar ve bakteri oluşumu temizliğin düzenli olarak yapılmadığı durumlarda. Günde en az 3 kez fırçalamak ve haftada birkaç kez sterilize özelliğine sahip kimyasal sıvılar içerisinde bekletmek diş protezin bakımlardan biridir.
Diş protez temizliği, günlük olarak düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Her yemekten sonra suyla titiz bir şekilde yıkanmalıdır. Geceleri yatmadan önce protezlerin yumuşak bir fırça ile fırçalanmalıdır. Diş protez de bakteri ve plak oluşumun engellenmesi için önemli bir kriterdir.
Tedavi sonrası estetik diş hekimliği uygulamalarıyla size özel gülüş tasarımları hazırlıyoruz.
Her türlü sorularınız için tedavi öncesi ve sonrası 7/24 online diş hekimi danışmanlığı.